SE-traumeterapi

SE-terapi er en terapeutisk metode, som hjælpsomt mindsker og opløser stressreaktioner fra chok og traumer.

SE-traumeterapi

Jeg er uddannet SE-terapeut, Somatic Experiencing Practitioner.
SE er en nænsom metode, som er virksom til at mindske og opløse stressreaktioner fra chok og traumer – altså oplevelser eller begivenheder, der har været overvældende og for voldsomme at rumme.
Metoden er udviklet af Ph.d Peter Levine, der bla. har skrevet bogen Væk Tigeren.

Når vi udsættes for en trussel, reagerer vi instinktivt med en høj aktivering i nervesystemet, som udløser en kamp eller flugtreaktion. Hvis dette ikke er muligt, reagerer vi istedet med frys.
SE terapien har fokus på at arbejde med denne fastfrysning i nervesystemet. Kroppen får i sit eget tempo mulighed for færdiggørelse af de reaktioner, der ikke var mulige i den overvældende situation. Herefter kan kroppen og nervesystemet igen finde sin naturlige balance.

Chok og traumer kan forekommet i mange forskellige situationer fx. ved :
-trafikulykker
-fald
-overgreb
-vold
-operationer
-mobning
-eller i vores tilknytning og relationer.

Se mere på www.traumeheling.com og læs mere om metoden her : SE Terapi

Symptomer

Har du været udsat for et traume, vil du muligvis opleve symptomer som f.eks. angst, vrede, aggression, depression, søvnbesvær, hukommelsessvigt, kronisk træthed eller PTSD.

Symptomerne kan være tilstede uden du kender årsagen til det, men et traume sætter dybe spor i hele sanseapparater, så hvis du har været udsat for en traumatisk begivenhed, vil du efterfølgende kunne reagerer voldsomt på noget, der aktiverer hukommelsen i din krop. F.eks. kan det være en lignende situation, der dog ikke i sig selv er farlig eller truende men måske bare en lugt eller lyd. Kroppen husker, så derfor opfattes også denne nye situation som farlig og du vil derfor reagere med det samme med angst.

I SE-terapi arbejdes der meget nænsomt med dine kropssansning og kropsfornemmelser, og det er et væsentligt fokuspunkt, at arbejdet med kroppen også inddrager dine ressourcer, fornemmelsen af tryghed og positive følelser og erindringer, som er tilstede og som er en modvægt til traumearbejdet. På denne måde kan man skånsomt og uden ny overvældelse støtte nervesystemet til at frigøre de reaktioner, der er fastfrosset i kroppen og den kan genfinde en ny naturlig balance.

Kontakt mig gerne på tlf. 22 36 22 51

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?