Familieterapi

Et familieterapeutisk forløb giver mulighed for, at man i familien samlet kan få en dybere forståelse for sig selv og hinanden.

I en familie med mange forskellige behov vil der uundgåeligt af og til opstå disharmoni.
Det gælder både for børnefamilier, enlige forældre med børn, sammenbragte familier eller familier, hvor børnene forlængst er blevet voksne og flyttet hjemmefra.

Et familieliv er fyldt med udfordringer på mange forskellige planer, og af og til kan man opleve at stå i en fastlåst situation, hvor en uvildig samtalepartner kan hjælpe med at få tingene sat i en nyt perspektiv.

Samspillet mellem de mennesker vi holder allermest af, kan være ressourceopbyggende og livgivende, men det kan også være destruktivt og ødelæggende.
Ansvaret for tonen og atmosfæren i en familie er de voksnes, og hvis børnene er begyndt at tage magten, er det fordi der er plads til det, og fordi de voksne har givet op.

Et familieterapeutisk forløb giver mulighed for, at man i familien samlet kan få en dybere forståelse for sig selv og hinanden. Her kan I få øje på, hvilke temaer der udspiller sig imellem jer. Det giver jer hver især mulighed for at ændre på en uhensigtsmæssig tone og adfærd, og bringer jer en større forståelse for relationen med hinanden.

Måske har I en overvældende oplevelse af savn eller sorg i jeres families historie.

En familieterapeutisk samtale giver mulighed for, at I sammen kan få brudt de tabuer, der er opstået, så kærligheden igen kan få mere plads imellem jer.

I er nemlig hinandens vigtigste i helingsprocessen.

Det handler dybest set om at lærer at være sig selv – sammen med hinanden og om at I respekterer hinandens forskelligheder, så den gode kontakt og kærlighed igen kan få fodfæste.
Der vil altid være konflikter i familier, det afgørende er, hvordan de håndteres og at børn mærker, at det er forældrenes ansvar at gøre noget ved det som ikke fungerer.

Familieterapeutiske samtaler kan være givende i alle aldre også voksne børn/søskende og forældre i en høj alder er meget velkomne.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?